Friday, November 23, 2012

Setelah sekian lama

Dah lama sangat kot tak mencoret.
fine.
tak tau nak citer pasal apa.
ok citer pasal si anak bujang saya lah. dah cukup besar, and dah boleh ade adik pong.
tapi belum ade adik okeyh. sekarang? sume2 dia pandai and die tahu.
so jangan cuba2 utk menipu die. ayat yg slalu si awish gunakan adalah
'kan adik baruuu je mandi/makan/kemas'
suruh mandi ke makan ke kemas menan die ker.. itu ajelah ayat utk die selamatkan diri.
fine.clever.
pandai nasihat si ayah n ibu nye.. redha jelah..
ibu ngn ayah bile dgr die nasihat, hanye gelak dlm hati. or masuk bilik gelak guling ngn ayah.
tanak dia nampak. nanti dia ingat kita main2.

owh sekarang sudah tidak berebut chanel ngn dia. awish sangat lah memahami kesukaan ibu.
bila sampai jer time Adam Dan Hawa ibu, die trus pasang kn utk ibu. sb nye dia pn suka akan
cerita itu, kahkahkah..
jangan sesekali ckp2 psl citer tu depan die, nnti dia akan nyampuk.
'janggut ayah saya mcm am' fine. sume2 psl ayah die,sume same mcm am aka adam mukriz.
bile mlm time nk tdo.
'rambut ibu mcm hawa lah' fine. die mmg sangat fanatik akan drama itu.


tp anak bujang saya ini sudah tidak tidur sama. katanye sempit tido ngn ibu.
haha.. berjaya jgk misi n taktik kotor kami.
time tido, bukak kepak besar2, sempit kn ruang.
sau hari die cakap.
'adik tanak lah tdo kat bilik ngn ibu,sempit'
dalam ati ibu ngn ayah dah berbunga riang. boleh lah kami menebarkan sayap lagi lps ni.
heeee...

okla dah kul 4pm pn, nak settle keje jap. tadi amek mud jerk.
kbai.!

Sunday, May 13, 2012

Jadilah diri sendiri.

Don't be a woman that needs a man.
Be a woman that a man needs.


maka, berusaha la untuk menjaga hati orang tersayang.
jangan abaikan beliau dan tak peduli kan beliau, sampai dia fikir yang dia sangat tak perlukan kamu dan boleh hidup tanpa kamu.
sangat berkait juga dengan post  saya yang sebelum ini.
menghargai dan menilai kewujudan masing masing.
tentu kamu akan berusaha untuk memenangi hati beliau yang tersayang itu, tapi perlu ingat,
just be yourself. tak perlu untuk menjadi orang lain dan cuba cuba untuk menjadi orang lain.

Friday, May 11, 2012

Sunday, May 6, 2012

Saturday, May 5, 2012

I-City

True fon :-
4ptg (kat ofis)
Ayah: yang, ayah balik awl ptg ni.
Ibu: oo yeker.. ok. *dlm ati mcm x excited sbb slalu ckp je nk blik awl,tp sudahnye kul 9mlm jgk.

630ptg (kat rumah)
Ayah: mlm ni kite mkn kat puchong eaa, kite g mkn puyuh.
Ibu: woww.. okeyh.!

9mlm (kat kdai mkn)
Ayah: lps mkn jap g kite g i-city eaa,nak x?
Ibu: !@#$%^& abg knpe ni? mcm pelik jer ajk g situ sni..
Ayah: xlah, abg kecian.. org lain sume dh bwk ank bini die g i-city,ayg je xpenah g lg.
Ibu: so?? *dlm ati mcm trharu pn ade..
Ayah: so abg nk bwk la ni..

ekceli wiken ni en suami xdak kelas, so mgkin sbb tu la die ajak jln sana sini.. okla tu,peka jgk trhdp ank bini yg buhsan every wiken.. ^^

* loghat adalah sudah ditukar ke bahasa malaysia, not klate.. hehe..



Jom layan picca ia..









sebenarnye jalan2 smbil mata ngantuk ok.. sbb nye time tu dh pukul 12, sangat lah mngntuk, ditambah dgn hari bekerja.. mmg sangat penat.. tp tanak hampakan ayah, so turutkan juaa... nway thanks ayah.!! nnt bawak g jenjalan lg eaa.. hope so.!!

kbai.!!


Tuesday, May 1, 2012

Aksi anak bujang saya



Inilah keje die blik dari umah bbsitter.. bu pasang kartun.! xde keje lain..! hari2 ceria, sampai kan ibu pong dah xceria.. apee pon xboleyh.!!

Saturday, April 7, 2012

Abglom dan Ipad nye

Sejak ayah ade Ipad, Abglom sebok jer duk merungut nak jgk. slalu kne mara ngan ayah sbb kaco2 n godek2 Ipad ayah. so ibu amek keputusan belikan Abglom 1 Ipad. ok Abglom anggap lah adiah dari ibu sempena Abglom dah pndai membaca. pandai membaca??? macam geli hati jerk kn dengar, bdk umo 2thn 7bln pndai mmbaca.. hehe

a ar a a yam.. ayam

b o bo la la.. bola

itulah suku kata yg Abglom dapat skrg.. haha kelakar.. tiap2 mlm bukak buku n mmbaca,xpayah disuruh. okla tu, ade kemajuan. skrg dh ade Ipad, asyik jer duk ulang2 suku kata kat Ipad lak. gud.! Ipad ayah pon die xdulik lg. lega hati ayah. tiada gangguan utk ayah surfing lg. ibu?? ibu dengan hp baru ibu la.. haruss la ibu pon ade. sbb nye ayah dh ade Ipad, ibu haruss jeless n meraih simpati dr ayah utk belikan ibu smartfon. ekekke..

Dengan jaya nye ibu meraih simpati, dapat lah HTC incredible s. ade gud.! so skrg dimana saja ibu dpt on9 n berbelogg.. tp berbelogg xde lak kt fon,sbb xkuasai keseluruhan lg fon tu. hanya fesbuk jer kt fon. okla tu.. ayah pesan, klu nk tau keseluruhan psl fon tu, rjn2 lah godek, kang nnt tau lah ape yg ade dlm fon tu. okeyh.! igt saya xde keje ker bang tiap mase nk godek. mmg x la.! haha.. smpai skrg even dh pkai fon tu dkt sbulan,masih perlukan bantuan en Abg lg. huhu..
okla en Abg dh balik kelas.. awl pulekk die blik harini.. daaaaaa~~~


Sharing is caring...


salam.. lamanya xupdate beloggg... kebizian bercampuran dengan kemalasan.. jadi lah begini..

saya nak share ckit dengan kawan2, hujung bln februari saya ada mnm satu suplement dari SHAKLEE.. iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN. ternyata adalah menjadi. sbulan saya mnm bnde alah ni saya dah naik 2kg. ekceli saya ni ssh nak naik berat bdn,xtau knape.. makan banyak, tp ssh nk naik badan. setelah saya menemui product ni, alhamdulillah otot2 yg lembek kembali kejal n tempat2 yg sepatut nye naik tu, naik dgn jaya nye.. hehe..

n yg paling hepy, jeans saya sudah ketat.. bile en suami tau berat badan saya dah naik, terus ajak g klcc beli jeans baru.. tersangat lah hepy. klu mcm ni, tiap2 bulan la saya nk naik berat sbb nk jeans baru.. kikiki.. *melampau.!! :P

ekceli saya ni jenis yg ssh nak berak, mgkin dlm smggu 2kali or kdg2 sekali jer smggu.. tp lepas sy mnm susu ni, alhamdulillah setiap hari saya akan mmbuang.. ;)


DAN KAT ATAS TU ADALAH SUPLEMENT YG SAYA MAKAN.


selamat mencuba.!!



Tuesday, February 28, 2012

HAPPY BUFDAY TO ME

Is wonderful day !!

purse guess itu adalah adiah dari kawan2 ofis,
adalah hasil kutipan duit dorang.. korang mmg bestttt... !!!


Jam Guess ini adalah adiah dari yang tersayang utk tahun ini..
tq abang.!


Dan ini adalah kejutan di ofis siang tadi.
hati saya tersangat lah berbunga bunga..




Saturday, February 25, 2012

Tiada tajuk.

Dah lama rasa nya tak menhupdate. malas? agakla.
banyak yang nak di share, tp malas untuk menulis, opss menaip.
En. suami dah stat kelas, hari tu cuti sbulan. kemain happy.
sekarang hambekk kau.
melangok jelah kat uma..


tengah redha.

hilang feeling ^^

Wednesday, January 25, 2012

renungan bersama.

Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.." "

Monday, January 16, 2012

Sunday, January 15, 2012

luahan. . .

Asyik2 kita yg nak kene jaga hati dia. dia??

bila la plak nak jaga hati kita

(T_T)



Emosi terganggu

apa perasaan korang kalau tetiba orang yg dah lama xjumpa datang kembali.



kalau saya.... sahut perkenalan dia, bukak lembaran baru maybe! yang lame buang jauh2 sejauh yg mungkin.


mungkin hati kita kan tenang.


i will try!


wahh gitu..

abaikan!


(>_<)


awish pulang ke kampung.

anak bujang saya pulang ke kampung, dah nk msk sebulan kot xsilap.. lamakan..
terpaksa tinggal kan die kat kampung hari tu sbb ayah nya tengah final exam.
xmau die kaco2 ayah.. mungkin CNY ni balik amek die..
mungkin laa.. hihi..






kembali bersiaran setelah berbulan2 xmengupdate. . .

salam.

lately kebizian sikit, campur ngan vit M skali.. so cenggini lah jadinye. kat rumah pon malas,kat ofis apatah lagi. oleh sbb malas lah saya terpaksa buat kerja lebih masa utk menyiapkan kerja yg terbengkalai.

alahamdulillah skang dah ok sikit, kerja dah xbanyak. emosi pon makin stabil. wahh emosi!! yer emosi saya skarang semakin stabil berbanding hari2 yg lepas.

mud skrg : bored !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...