Thursday, August 4, 2011

Ramadhan kali ni amat memenatkan

salam sahur kengkawan..

kamu org mesti dah sahur kan,kami bru je lepas sahur.. rase nye pagi ni mcm xde keje sangat nak dibuat,en hubby dh cuci sume pinggan n lap2 meja sume.. saya goyang kaki jelah pg ni.. agak nya en hubby kecian kot tgk saya lately, mcm terlalu penat.. bukan sebab puasa, tp sebab anak itu.. yer anak itu adalah wici my hero.. dia lah yg buatkan saya kepenatan.. lately saya perasan dia macam memberontak,xtau kenapa..mgkin die terlalu obses akan bulan puasa.dan mungkin jugak bbsitter nye kurang melayan dia akhir2 ni,maklumlah sume berpuasa, dh tentu2 nya penat..xpe, bia dia rasakan..kalau x syik nak dimanja jek.. okla sahur kami pg ni hanya lah:~

udang goreng kunyit

terpaksa gagah kan jugak diri ni utk masak sesimple mgkin sebab xlarat nak kua makan kat lua subuh2 ni.. en hubby pon ckp xkesah masak pape pon asal ade lauk even 1. so kami layan besama lauk yg 1 ini..huhu..

ok semalam lak saya hanya menggoreng mee.. yer semalam memang tersangat xlarat..sblm blik tu macam2 planning nak masak.tp bile dah balik n p amek wici,dia lak tanak diam syik nak bergantungan je kat kaki ibu masa kat dapor, so saya pon decided hanya goreng mee.. penat sangat melayan dia semalam. pulak tu semalam hujan lebat kat umah,so astro out of service la, dia punya mengamok sebab xdapat nak tgk kartun sambil nanges guling2 kat lantai. ya allah sakit nya hati ni,tp sabar jelah.malas nak cubit2 tkot nanti melarat sampai ayah balik.so layan kan aje,on lappy n pasang wonderpet, itu pon nak suruh kite melepek sebelah dia..haish~

dan inilah mee gorengnye

ramadhan tahun ni agak penat sebab wici dah besar n dah pandai sume2, so xleh nak tipu dia, dia mesti kenakan kita balik, sabo jelah.. tahun lepas wici bru setahun, so mcm die xtau pape lg, snang nak di handle, skang ni dh cerdik pandai susah lak nak di handle.. malam tadi pon masa berbuka dia buat kaco, tumpahkan air lah nak ais lah..macam2..yang si ibu ni menahan perasaan jek. selalu xpon mcm tu, kalau ibu ngan ayah nak berbuka dia boleyh rilek je mkn depan tv sensorg.semalam hari luruh pusat kott..=) hmm...

oleh sebab nak rehat ngan tenang kami terpaksa tido kan dia dulu. dlm pemikiran, kalau dia dah tido okla boleh rileks n buat keje ckit..so kami pon ttp lampu n buat2 tido.. rupenye kami yg kene tipu ngan dia, ibu n ayah yg tertido betul2 n dia tah kemana pegi, saba jelah.. pastu dgr die dok cakap sorg sebab dia tau ayah n ibu tgh marah kan die, 'tanak tawan ibu ayahh..' pastu kami pon same2 tolak kaki ngan ayah sebab nak tergelak die duk ckp sensorg..dia nak nenen pon dia xmntk,tp amek sndiri sbb tau kami tgh mrh kan dia..tau pulak..hishhh...lepas 5mnt bru lah die tido n kami sume pon tertido seawal jam 9mlm..ayah pon xberterawih la mlm td dek kerana penangan si kecik tu..

semoga esok anak ibu xnoty2 lg eaa.. kecian kan lah ibu nih ye syg.. subuh ni mls nak tdo lg, selalu tido jgk even sejam.tp pg ni malas lak, tkot terbabas sebab sok de meeting penting seawal pagi.. hope esok pagi adalah yg lebih baik...

selamat berpuasa... =)


4 comments:

Callalily said...

ha ah..penat melayan anak. kalau masuk dapur je ngekor gayut kat kaki..nak buat keja pon xsene...

r'Da said...

penat main nge bdk2 nih..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pergh!! mknn tu mnyelerakan..

cian ea..besela,ada anak..

hekhek..cm sy pernh ada ank lak..

belajar dari sekitar =)

r'Da said...

huhu.. nnt sok da kawen tau la yer cik nuyui..huhu.. nnt suh sapit request anak rmai2..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...