Tuesday, July 19, 2011

budak lasak!

malam yg mendamaikan..salam..wahhhhh!

alkisah budak lasak ni haa, rungkas rungkas kusi n meja bilik bacaan ayah, sekali tersadung ape tah , terus terjelepok atas karpet sambil niarap n nanges sekuat hati. ibu senyum jek mule tu.. skali awish angkat muke tgk darah membuak2 kuar dari mulot dia, punye lah panik ibu.. terkujat kejap, ingat kan sekadar jatuh mcm selalu. rupenye teruk jgk bibir die, dah macam killa fairy dah..huhu.. ayah lak belom pulang lagi,ape lg ibu cepat2 ler p cuci luka die tu.pastu awish cakap, 'ibu, nak ubat.' sempat lagi tu mintak ubat,ubat adalah kegemaran die okeyh! ibu pon terus amek minyak gamat tu sapu kat bibir die, nmpk cm dh okla cikit sbb dah xnanges.. so die pon sambung tgk kartun dengan kusyuk nye..mcm xde pape yg jadi kat bibir die,boleyh?! hmm td nanges beriya..hadoiiii...tgk lah tu kusyuk tgk tv.....



lihat lah bibir ku yg mungil..hohoho..


kusyuk tgk baby tv

then ayah pon balik, pastu pe lagi..ngadu la ngan kesayangan die tu. ibu pon kene marah olok2 la ngan ayah sebab nak sedap kan hati si kecik tuh..xpasal2 salah ibu lak, die yg lasak..haish~


setelah didodoikan ayah baru lah die tido,tanak tido ngan ibu sbb kunun nye ibu la penyebab die jatuh..haish~ yelaa sbb ibu ngan die je ade kat umah td,klu bukan sbb ibu sape lg.. awish2...



tido haruss ade aish (kain bucuk) die, klu x memang xleh tido..hehe kain bucuk die memang di panggil aish *saya pon xtau knape,die yg bg name tu..hihi




rungkas = panjat



10 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai..comeila bibir gtu..heheh...

r'Da said...

tau xpe.. hoho..

Mr.Thinker@Ali said...

Bibir si dia seksi. Kekeke. ^^

r'Da said...

kan kan.. mne nk dpt cmtu.. hoho.. bdk lasak cmtu ler..hehe

Maya Lisa said...

adik awish tomey > keh si yaann die jatuh ye ^^ Mama awish tak tolong ? Takmo kawan mama. Jom kawan Maya jom ~


kikikiki ^^ Dah folo mama awish da~~

r'Da said...

owh maya lisa, ku igt mama lisa.. sowy.. nway thanks follow me. aah okla tu pegi kwn ngan mama lisa tu, tamo kwn ibu lg.. hoho..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s|: hakhak..sis ni..

dah slalu update wtpe lak nak unfollow..kejam itu!

r'Da said...

jangan kejam yer dik.. huhu

mama rifQy said...

alahai..mmg kesian kat dieee....

r'Da said...

itulaa.. bile dh tido tu, tgk muke die rase sayu jee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...