Thursday, June 16, 2011

Kepetahan my wiciwici

sebut psl anak ni, mmg sgt2 seronok la.. bg yg ada anak tu akan faham n mengerti apa itu kegembiraan dengan kepetahan ank2 masing2.. tambah2 bagi ank yg bru mula bercakap... my son yg sorg ini adalah sgt petah,berbanding dengan pertumbuhan gigi,die lg cepat mulot aka bercakap dr tumbuh gg.. bayangkan skang usia die dah mencecah 2year tp gg belom pon penuh. tp yg paling best seusia 10bulan my son dh pndai berkata2..seronok sgt..xpelah wlupon lmbat tumbuh gg,lambat lah nnt rosak nye gigi tu.. saya masih igt lg di usia 10 bulan ayat yg pertama keluar dr mulut die adalah 'gejeh = gajah' sgt sweet!

antara ayat2 yg slalu awish sebut....

.. tanak tawan ibu *apabila ibu marah,itu la ayat yg akan keluar
.. beg taye=beg saye *bile ade yg mau pegang beg skol die
.. ayah ntam=ayah itam *bile terlalu mrh dgn ayah
.. ibu,tatit didi=sakit gg *skang kerap ckp cmtu,agknye gg die nk kua kott
.. awish mam bu=demam
.. anyan acau taye *bile ayah nk bergurau
.. ayam ibu=syg ibu *tiap2 mlm sblm tido
.. y *bile ibu xbg main sesuatu
.. pe tu bu=sape tu bu *bile ade org dtg umh 0r slps ckp phone
.. atom.. *bg salam sblm msk umh
.. acih.. *bile dpt pmberian dr ssape

hehe kelakar kan,mcm2 lg la yg die dok borak sorg2..kadang2 saya ngn ayah die curik2 dgr die duk bace buku sensorg kat dlm bilik die. rase mcm sejukkkk je perot ni. skang dh pandai nyanyi lagu yg kat dlm iklan susu fernleaf.. ibu...ibu.. smbil buat gaya tgn kt dlm iklan tu okeyh! hehe.. best sgt..

ok cukup la tuk kali ni yer.. smbg keje.. taraa~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...