Wednesday, June 29, 2011

Ayat yang sesuai diberikan



"Jangan menjaga tepi kain orang,maka kite akan disenangi semua orang"

"tak perlu mencaci mencela apa yg orang nak persembahkan, itu adalah hak masing2"

ade aku kesah?!

kau ade??


p/s: yg diluar sane tu jgn fikir diri terlau bagus............

Monday, June 27, 2011

Wiken Part 1 : Cameron we are here !!

salam pagi selasa..

hari ini adalah dlm mud tenang berbanding semalam..hanye mampu view blog n xmampu utk mencoretkan apa2..sbb nye semalam adalah dlm keadaan monday blues.. hanya sempat upload pic kat fb saje,sbb nye adalah permintaan nenek n makcik pakcik awish yg mahu nengok awish bergambr di cameron..yg xtahan nye, nenek nye siap col lagi suruh letak kan gmbr dlm fb..hadoiii..so saya terpaksa la turutkan jua..nsb la nenek xpandai bukak blog,lau x mmg laa.. ok nk ceritakan ckit sebanyak rutin saya dihari mggu lepas..pegi jalan jalan dan jalan..sgt penat tp hepy.. u olls bayang, jumaat tu saya ke cameron n bermalam 1 mlm kat hotel equatorial tu, 2hri tu. first2 sampai tu jgn cakap la, kesana kemari mencari destinasi membeli dn membeli..hari tu jugak pegi strawberi farm tau x..mcm dh xmenyempat..

lepas ke ladang strawberi pegi plak membeli munga2an kat bazar2 tepi jalan tu..mmg sgt2 teruja sbb bayangkan sejambak munge hanya rm4 dn klu amek 3jambak die bg rm10.. mmg gile munge la lau dtg sane.munge die sngt la fresh.. rse mcm nk tdo dlm tu pon ade..lepas tu kami naik parking kete kt depan hotel n pegi psr mlm sbbnye psr tu hanye di depan hotel jer,so hanye menapak jelah..balik tu trus tumbang.awish lak menangis2 tanak mndi or cuci muke sbb nye air terlalu sejuk,mcm ais..pdhl dh pkai pemanas dh,tp die ttp tanak sbb tringat air yg first die kene terlalu sejuk..haha..sudahnye awish kambing le jd nye..



Ok esoknye plak kami ke Cameron valley..besttttt..huhu..pastu bekfes ngn strawberi yogurt aiskrim..mkn strawberi cheese cake.. wuuuuu mmg tersangat la best..nnt nk dtg lagi!!! CAMERON we will come again!!! wahhh gitu.. pastu g Bee's farm.. Teh Boh Plantation.. ok layan picca lg erk.. zasssssszzzz



okla entry nye akan bersambung nnt yer..nantikan part 2 plak yer..taraa~

Wednesday, June 22, 2011

Go Snow World !



walaupon ini pic dah lepas 3minggu, tak kire nak post jugak..hehe.. op'ss kawan2 sume jangan salah faham yer..saya bukan kat oversea yer,saya hanya kat genting dan tempat itu adalah snow world.. haha..dandan je kan..macam orang xtau.. ekceli ni kali kedua pegi sane, 1st ritu pegi time my wici baby lg,so xdapat nak masuk and main pape.. hari tu pegi ngan kengkawan dapat la main..wici pon dah besar.. nak jadikan citer time saya pegi tu hujan la plak..dandan tu sampai hujan, sakit jek hati ni..nak main outdoor pon tak leh..hurmm..so saya n hubby decided masuk snow world jer sebab dah xtau nak main ape..first2 tu awish punyelah teruja siap cakap 'bu, nak amin air batu..' amin tu adalah main ok.. lepas bawak masuk dalam tu,terus jadi pendiam n mendengar cakap..haha..kelakar tengok muke die time tu..kesejukan yang teramat sangat kott.. siap cakap lagi, 'ibu,awisss ejukkk' hahahhaa tergelak besar ayah ngan ibu.. mase dlm tu die diem jek,xlasak pon..hanya mendengar perintah..lawak2..ayah siap cakap, kan bgs klu awish slalu dgr cakap mcm ni..hehe.. okla yer.. enjoy da picca !!

Haruss berjimat cermat !

sebut pasal jimat cermat memang mengeluh sebab nye susah untuk saya berjimat cermat okeyh..sebab nye saya rase sume2 yang saya pasang and bukak adalah perlu, wajib! kipas? memang wajib pasang, nanti panas..lampu? haruss la pasang lau tak nanti golap.. baru2 ni saya mula mencongak tentang bil2 saya..rasa macam ralat la plak..rm100 untuk jangkamasa sebulan..normal ker? saya rasa idak lah banyak sangat pkai pon..nak kata sebab aircond..malam2 je pon on..siang2 keje kott..adoiii penat..peti ais? biase je,orang lain pon pakai peti ais jugak, ok jek.. tp pemanas air untuk susu awish memang on 24hour..hehe..sebab tu kot..hihi papejelah..yang penting skang harus berjimat cermat WALAUPON bil nye bukan saya yang bayar..

ok sebut pasal astro plak nih,ini yang buat saya sangat2 geram tau! ade ke patut nk tambah lagi bil nye..sebelum ni 60hengget, naik 70hengget lak..skang nak ditambah plak dengan mustika,padahal orang memang dah tanak pon tambah2 lagi..siap paksa lagi kott..ape ni! haish! ingat ape? orang ni cop duit ke hape.. WTH laa.. tak kan nak kene bayar 80hengget plak skang..ahhh lemak lah korang..hari tu dah masuk dalam berita pasal isu ni berbangkit atas ada komen2 dari pengguna, tak serik2 lagi ker..hmmm manusia2...tak pernah nye puas!!

grrrkkkkk!! takde icon ke nak gambar kan yang saya ni tengah marah.. takde yek? tak pelah..cukup sekadar untuk melepaskan perasaan ni... saya tanak senyum okeyh.. bye!

Sunday, June 19, 2011

Wiken yg happening !

penat..penat..penat.. jalan2 sehari suntuk..dua hari suntuk..dr pg ke awl pg..sabtu nye pg tu ke nilai Again! xberapa penat sgt sbb nye ayom aka along saya ada,so mmg keje die la yg mengangkut awish kesana kemari. ibu rileks ckit. balik dr nilai ke pasar mlm shell area umah saya plak,lepas tu ke jalan TAR. oleh kerna dh agak lewat,jln TAR pon dh nk tutup,so xdapat nk beli brg..hubby decided bw kami ke danau kota setapak lak,wktu tu dh jam 12mlm. so pegi lah kesana n lps tu sblm blik singgah mkn2 dulu plak kat kg baru.. waaaaaaaaaaaaa penat woooooooooooo! xterkira.. blik jer trus tumbang!
esok nye ke nasi beriani gam johor utk lunch, lps tu ke alamanda tuk sopim lg okeyh! hadoiii sgt2 la penat. so hari ni monday blues plak.. penat n malas!! jom layan picca~

awish sentiasa dengan ayom okeyh,tanak ngn org len..

hmm awish dpt kasut clarks bru lg, jeless nye..

ini adalah ayon n mama awish..pengantin lama..hehe


at OLDTOWN alamanda minum2..

hehe pelikkan?? kami kt masjid putra ni. ayah n ayom singgah solat jap..

hmm rindu plak kat dorg berdua nih,awish rapat sgt. mse ayom n mama nk balik,awish sebok amek beg n pakaian die sbb nk ikot dorg blik..cian lak..hehe..
okla nnt citer lg erk..taraa~

Thursday, June 16, 2011

Kepetahan my wiciwici

sebut psl anak ni, mmg sgt2 seronok la.. bg yg ada anak tu akan faham n mengerti apa itu kegembiraan dengan kepetahan ank2 masing2.. tambah2 bagi ank yg bru mula bercakap... my son yg sorg ini adalah sgt petah,berbanding dengan pertumbuhan gigi,die lg cepat mulot aka bercakap dr tumbuh gg.. bayangkan skang usia die dah mencecah 2year tp gg belom pon penuh. tp yg paling best seusia 10bulan my son dh pndai berkata2..seronok sgt..xpelah wlupon lmbat tumbuh gg,lambat lah nnt rosak nye gigi tu.. saya masih igt lg di usia 10 bulan ayat yg pertama keluar dr mulut die adalah 'gejeh = gajah' sgt sweet!

antara ayat2 yg slalu awish sebut....

.. tanak tawan ibu *apabila ibu marah,itu la ayat yg akan keluar
.. beg taye=beg saye *bile ade yg mau pegang beg skol die
.. ayah ntam=ayah itam *bile terlalu mrh dgn ayah
.. ibu,tatit didi=sakit gg *skang kerap ckp cmtu,agknye gg die nk kua kott
.. awish mam bu=demam
.. anyan acau taye *bile ayah nk bergurau
.. ayam ibu=syg ibu *tiap2 mlm sblm tido
.. y *bile ibu xbg main sesuatu
.. pe tu bu=sape tu bu *bile ade org dtg umh 0r slps ckp phone
.. atom.. *bg salam sblm msk umh
.. acih.. *bile dpt pmberian dr ssape

hehe kelakar kan,mcm2 lg la yg die dok borak sorg2..kadang2 saya ngn ayah die curik2 dgr die duk bace buku sensorg kat dlm bilik die. rase mcm sejukkkk je perot ni. skang dh pandai nyanyi lagu yg kat dlm iklan susu fernleaf.. ibu...ibu.. smbil buat gaya tgn kt dlm iklan tu okeyh! hehe.. best sgt..

ok cukup la tuk kali ni yer.. smbg keje.. taraa~

Tuesday, June 14, 2011

Layan lagu sat.. zasssss

Lirik Lagu Berubah - Erry Putra & Reen Rahim (OST Nora Elena)

P: Kau berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari

L: Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalkan ku sendiri
Kelam seluruh jiwaku

P: Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku . . .

L:Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

L/P: Semua telah berakhir

L/P: Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku


Merepek meraban.


Salam sume..
Dah lama xmerepek meraban kt cni..mcm bosan la plak hari ni,keje nye byk tp vit M bertambah,so xde 1 pon siap. lately mcm mls jer,sume2 bnde mls..knape la...nk kate alah peknen,xpeknen pon.. mmg semula jadi kott..hihi..awish pon skang ayah nye yg hantar ke skol,ibu nye mls.. minggu lepas kata ayom aka ayahlong awish nk dtg,tp xjadi lak ade sbb2 tertentu,katanye ujung mggu ni lak.xtau le tu jadi ke idak..klu jadi...hmm alangkah bestnye, xdelah bosan sgt dihari minggu. kakak ipar baru nk dtg,beramah mesra..tp mmg dh mesra pon ngn kakak ipar bru tu,sbb nye along mmg dh couple ngn bini nye tu sejak dr zaman skol lg..so mmg dh rapat laa..

op'ss cerita tentang Nora Elena... sume2 skang tengah DEMAM NORA ELENA. tp mcm xbest la sbb nye khamis ni last episod dah.hmm rase mcm nk tgk lg jek,xpuas.. nmpk gaya nye,saya harus geledah balik almari lama utk mengambil balik novel 'kasih yg suci' aka Drama Nora Elena tu. sbb dh lame sgt bace novel tu,ntah ade lg ntah idak yer..hrp xdibuang en suami lg la yer..novel tu saya beli n bace mase anak dara lg..skang bru kua drama die,oklatu..hmm mcm dh lama saya xbeli novel2 terbaru kan. ekceli skang mmg dlm musim M A L A S okeyh! nk baca novel pon mls,bkn stakat mls,nk pegang novel pon tanak. novel yg saya beli bulan lepas iaitu TAJDID RINDUMU tu pon belom hbs dibaca okeyh. bru di ms 7. hehe..


Ingat nk buat perancangan utk holiday dlm masa terdekat ni. agak2 ktner yer? en suami suruh request je nk p mne,dia akan bwk..tp dlm negori je yer.. lua nogori no no no.. hmm en suami ckp nk kembalikan balik nostalgia lama kami. refresh balik okeyh. tp dengan anak lg,xde makna nye nk kembali bagai.. hehe.. oh
h ye lupe saya nak bgtau,pic yg kt atas tu adalah adiah dr saya sempena anniversary hr tu..hehe agak lambat post yer.. okla saya beransur dulu yer,jumpa dilain entry.. taraa~

Wednesday, June 8, 2011

Day 4 - Present !!


Adiah Annversary dr en suami.. thanks bang, sayang abg laju2.. muahhhxxx!!


Saturday, June 4, 2011

Day 3 – Nilai 3.. shopping time.

ini tempat adalah pebret my mom okeyh! Ape lg lau bukan pinggan mangkuk vantage.. asal dtg kl je harus ke nilai yerr.. hmm ape la yg best sgt..sy ni yg tiap2 minggu hantar adik blajar kat nilai pon jarang sangat nk singgah.sbb xtau nk sopim ape..tp hari tu mcm best lak sopim,tgk org sopim, kite pon teringin nk sopim same..hmm en somi standart ler, lau membeli n blah die la no 1. Toto cadar blanked xcukup 1, 3 skali die beli.. xtermasuk dgn kain baju lg. pndk kata kete atok penuh dgn brg2 jer, kami nk masuk pn xleh..adoyaiii penangan nilai 3. Cukup lah skali ni, mgkin 1 2 thn lg bru jejak sane. Panas ya ampun xtau nk cakap,dgn awish yg teramat lah noty,mmbuatkan saya lg mls nk kesana lg klau tanpa atok n nenek yg menjaga die..haishh~ photos harus ade yerr.. hihi..

bantal yang awish pegang itu adalah bru dibeli okeyh, mengamok nk bantal.. hmm..
okla taraa~

Day 2 : Jom Heboh putrajaya..!!

mase ni fmly sume ade kt umah kami, tp bile diajak dtg jom heboh suma tanak sbb penat n lg 1 sbb nk g ke pasar mlm dekat umah ni. Sbb pasar malam kt cni kan besar,gajah rimau sume ade,mak bapak je xde jual kt citu,so dorg pon buat2 mls la padahal mama n adik2 dh plan nk kesana. Hmm oleh kerna en somi memenuhi permintaan adik nye yg kene bertugas di jom heboh tu utk ketemu,kami trpaksa lah jgk pegi.. hehe.. mule tu nk tinggal kan awish kt umah je pegi pasar malam ngan nenek atok n mak n bapak sedara die,tp xberjaya.. die nmpk kami bersiap pon die dh cukup tau yg kami nk kua,die cepat2 cari nenek n cakap

awish: nenek, baju awisss ane? Butak baju.. *smbil bukak sua die nk tukar baju cntik..

nenek: padan muke ayah ngan ibu, nak mmbujang konon.. *sume gelak..

hampeh!!

Jom layan photos nye.. weeeee!!


okla tu yerr.. yg selebih nye nnt saya upload kt fb.. kalau sempat lerr.. hihi.. taraa~

Friday, June 3, 2011

Day 1 - bersantai..

ayah: yang, jom mkn pizza. abg dh nk balik ni.siap2 erk!
ibu: okeyh! sempena???
ayah: sempena abg lapar, boleyh?
ibu: huh mencik!! okla bye..

tutt tutt.. bunyi msg..
..sempena anniversary kite yg xsempat nk celeb. wlupon dh lewat n xsberapa.. muahXXX!..

dalam hati berbunga riang! wahhh.. hmm ekceli xde ape pon nk buat mlm tu,itu sbb kami manjakan perot je..alaa mkn pon pizza kat warta ni jer.. lps tu ke down town jalan reko ni,jln2 cuci2 mata n sempat la jgk rembat shawl.. awish lak cm bese lerr, harus belikan mainan..lau x mmg xbegerak la die..

jom layan picca..
zasssss...

taraa~

Update!!

Wahh dh lame xmencoret n membebel kt cni,rindu la plak.. Dah berhabuk pon sweet home sy ni.. kekangan masa n waktu mmbuatkan sy tidak dpt membebel kt cni beberapa hari yg lepas.. Ade banyak citer nk stori ni, so jom kite layan bberapa stori ni yer..

My 4th Anniversary !! OMG~ 25.05.2011

Alkisah nye time anniversary tu sy adalah berada di kampong halaman bersama parents tercinta.. so xdapat la celeb together2.. tp xpe sbb kami punye komitmen masing2 n dimaafkan..boley?? hehe.. kira boleyh la tu.. sy telah pon buat surprise tuk en suami iaitu letak kan kad dlm kotak kat dlm rumah tu sblm sy fly ke KB.. bijak tak!? Ekekkeke.. pada 24/05 tu kebetulan plak time tu sy berada dirumah mertua bersama awish,awish lak wat hal meragam xslesa tdo umah tokmek sbb jarang sgt blik umah sana.. sy tunggu hingga detik 12am, smpai lak detik 12.01am tu sy terlena sbb ngntk sgt mlayan kerenah awish.. ttibe terjaga kul 12.10am n terkujat trus amek hp n sy tgk dh ade msg dr en suami.. wahh terharunye..

~_0 HAPPY ANNIVERSARY 4th… I LOVE U VERY-VERY SO MUCH ! MuahXXXXXXX!

Tq sayang.. love u too.. sayang kamu laju2.. hehehe..

Cerita selanjutnye akan diupdate seterusnye.. nantikan.. taraa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...