Tuesday, May 17, 2011

WE at kampung AGAIN !

hehe jangan marah haa.. oh nk cerita sepanjang saya kt sini,wow mmg best balik kali ni... sbb?? kami ke MUNDOK a.k.a Rantau Panjang. macam2 nak beli, almaklumlah bukan slalu smpai kesana. picca nye masih berada ditangan my SIL, nnt die dh msk kan lam fb, saya upload kemudian yer.ini nak citer sal my son lak, adoiii mcm2 ragam sejak balik kg ni. syik membuli makcik n pakcik nye jer..hehe..padan muke dorg..bukan slalu ponn.

perbualan awish dgn cuby (adik bongsu saya)
cuby : awish, cini tgk kartun ngn cuby
awish : tanak tawan ngan mbi(cuby) buweekkk *smbil jelirkan lidah.
cuby : oo tanak ye, xpe.. bye cuby nk g jln2,jgn kawan cuby lg.
awish : *menangis n jerit2 sambil pukul cuby,mrh sbb org tanak kwn..haha

punyelah noty,tp bile org ckp tanak kawan ngn die trus menggelupor xtentu arah..haha..lps tu die akan dtg dekat saya n mengadu..hehe..cmtu le gelagat awish..okla dah ngantuk la plak bile menulis,mata ni mmg..see u !

Tuesday, May 10, 2011

Traffic jammed?!

hadoiii plisss lerrr! dr tadi duk godek AIRASIA ni, smpai skang xdapat nk booked tiket lg. hurry up ler, byk keje lg wei nk ku buat, bukan nk godek ko jerr! hampeh!~

op'ss sori terover lak saya kan, ekceli saya nk balik kg ujung mggu ni.. on da spot! ayah awish kne kusus selama smnggu okeyh! so ayah nsht kan saya supaya blik kg sbb risau nk tggl kan kami berdua ngn awish je kt umh.. nk ajak kwn suh teman kan, ayah xbagi susah kan org plak.. so ayah decide suh booked tket n balik kg! hurray!!! saya apalagi kan,seronok beronok2 lerr.. dh brape bulan xblik kg.. n malam td dah pon col mama

*tru fon
saya : mama, ujung minggu ni mybe angah blik kg. sbb mie kusus smggu..
mama : yeker!! (nada teruja) balik ngn adik(awish) ker?!
saya : yelaa ma,nnti mama n papa amek angah n awish kat airport p.chepa yer?
mama : ok! tp dh amek tket pegi balik ke? papa ckp balik kl nnt papa nk anta,kami sume nk naik kl...
saya : wow!!! bestnye.. tgh booking tket ni,ok angah amek tket blik kg saja..bye!
*Dialog nya sudah diterjemahkan ke bahasa melayu tulen not kelantan....

so mood skang adalah hepy!! xsabaq nak blik kg.. okla nk sambung booked tiket.. taraa~

HEPY MOTHER'S DAY !!

Walau pon agak lewat,at least sy masih boleh wish kan..bz la xsempat nk on9 skang..byk bnde yg harus didahulukan..

Nway hepy mother's day pada satu2nye mama yang saya ada kat dunia ni.. terima kasih yg tidak terhingga kerana bersusah payah menjaga kami adik beradik. melayan kerenah kami, mmbesarkan kami tanpa rasa jemu, menyekolahkan kami tnpa minta dibalas.. tq tq tq...

ini adalah mama saya!

Tak lupa juga pada mertua saya iaitu mek
yang juga ibu kepada suami saya.. tq juga kerna sekarang mek telah faham n boleh melayan kerenah saya yg ngade2 ini.. saya akui saya tidak seperti anak2mu yg lain sbb saya adalah menantu,saya xboleh jd yg terbaik buat kamu,but saya hargai segala penat jerihmu melayan saya juge awish ketika pulang ke kg tanpa minta dibalas,wlupn kekadang dulu sy rase kamu tidak layak menggantikan tmpat mama saya.sbb mama saya tiada siapa yg dapat tandinginya hingga ke hari ini..tp sy mula sedar bila kamu mula menyayangi sy seperti ank2mu yg lain wlupon saya MALAS ketika dirumah kamu, dlm erti kata lain adalah tidak mmbuat kerja yg selayak nye saya sebagai perempuan..tidak tolong kamu memasak, n duduk lam bilik baca novel.. dan banyak lagi..bla bla bla.. xpayah lah nk di story kan..
yg tudung biru itu adalah mertua saya n ipar duai saya!

okla semoga kalian sume diberi kesihatan yg baik dlm mengharungi hdp yg mendatang n tabah melayan kerenah adik2 yg lain.. jasamu tetap kukenang!

Friday, May 6, 2011

grrkkkkk !

Saya marah okeyh! jangan cabar saya..

hurrmmm garang ke saya? taklah.. saje nak lepas kan geram jerk. ok saya bagi contoh la, ade sorg hamba allah itu telah mengganggu gugat ketenangan keluarga anda yg bahagia,marah tak? HARUS lah marah kan.. so lebih kurang mcm tu la citer nye.. tp saya tengah bersabar dengan jayanye skarang ini..

untuk menghilangkan rasa marah dan geram saya ni,saya harus lah menatap gambar my son supaya hati ini agak tenang sedikit..agak laa..


okla..sat g nak balik nak singgah kedai buku sat..novel dh hbs stok kt uma..
taraa~

Tuesday, May 3, 2011

Wiken @PD !

Salam..

wiken lepas kami ke PD. ekceli xdirancang pon, ttibe en suami ajak. upenye die dh awl2 booked hotel kt PD.wahh teruja la ape lg kan..hehe.. hmm agak seronok la time gi PD hr tu sbb nye coti 1 mei kan,so org pn ramai la bersesak2 kat sane..hmm bayang kan kami order mkn sejam stengah kemudian bru mkanan smpai..punye la lame,hmm sabar jelah..org rmai nk wt canner kan.. hmm kami menginap di hotel LE PARIS COSTA RIKA.. okla boleh thn la servis die..yg penting awish mandi kolam smpai tanak naik okeyh! aduhh penat mujuk nk bwk naik bilik..sonok gamoknye.. hehe pape pon jom layan picca kami ke sane... taraa~








okla itu la picca nye,selebihnya kt pecebuk yer..hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...