Wednesday, April 27, 2011

jawapan bagi post dua dibawah...

hmm result nye adalah BUKAN saya peknen ok! but DEMAM DENGGI ! aduhh satu bala lg datang..dugaan demi dugaan.. dh seminggu kne amek darah non stop.. dh kematu lengan ni haa..hope esok last le amek darah sbb nye hr ni doc ckp platlet darah sy dh naik ckit..hrap sgt esk de peningkatan yg positif,dh xtahan dh kne amek darah..rase nk pitam pn ade,dh le amek byk..ssuke hati mak bapak diorg jek..okla mahu rest secukupnye..

Monday, April 25, 2011

Anak ayah *_*


ini lah keje awish lau time kami nk solat.. hmmm dh xleh lari,die harus sertai kami solat..yg xtahanye die nk duk depan aje..xnk duk blakang..haish!

is not feeling well

wiken ni.... xde pegi mne2 pon,juz duk umah..baring n rest.. knape? sbb nye dr jumaat tu sy xsihat.. ntah la knape, pening2..loya lagi..doyai..xsedap bdn btul laa.. xtau knape,suddently.. yg xtahan nye bile mkn je muntah..mkan je muntah..senak btul perot ni..hbs tu bile sy nk kenyang.. en suami ade jgk ckp 'ke ayg peknen ni..' dlm hati berbunga riang.. kalaulah.... hmm..tggu jelah keputusannye nnt yer..akan sy update kemudian..tara~

Tuesday, April 19, 2011

My hobi

smalam petang singgah billion beli novel bru,padahal novel yg lme blom hbs bace lg.yg dibeli last week..hehe lau cik hubby tau ni mmbebel gamaknye..tamak..haha.. ini die novel yg belom hbs dibaca.. taraaa~~





dan ini plak novel yg bru sy beli smalam..kikiki..syppp tau !

novel ni sy tgk kt tuan punye blog,nmpk cm best..so sy amek kputusan tuk beli sbb tkot habis nnt nk tggu stok bru lame plak..hehe.. die nye blog ni, godek2 lah lau minat kan novel mcm sy..

Monday, April 18, 2011

keluh kesah. . .

salam kawan2 sume..

bertemu lagi..weeeeeeeeeee.....hmm mud tgh sedey ni.. my hubby dh decide tuk future study..ahd lepas teman kan hubby g utm tuk apply utm space..hmm result nye succeed..so awal bulan 6 ni dh stat kelas..juz wiken..slalu hubby mmg masuk opis wiken,tp sy akan ikot die ke opis sbb bosan kt umh berdua..skang dh xboleh ikot la..msti makin boring wiken sy..xboleh kemana2 bertemankan hubby..klu nk kua pn kne kua ngn awish jelah..bosan nye..hmm kne terima jelah seadanye..juga tuk mse depan kami sekeluarga.. hope abg kan berjaya! lps ni hubby dh jd student la,so xbleh nk berjimba ramba lg laa..hukhukhuk..sabo jelah..

Thursday, April 14, 2011

Post ni utk my fren DuniakuZAILIESARA. .



sori lah terpaksa wat post ni sbb u nye blog xdapat nk komen..hampa.. :( oh ye cian sgt ngn myra tu,mmg slalu mcm tu yer? sedangkan ank demam ckit pn kite dh menggelabah n risau,ni apatah lg bnde yg mcm ni,kan?? mmg klu bab2 buang air kecik ni slalu jd pd bb,tp risau jgk klu bnde ni mcm dh sebati ngn die.hmm better zai tukar susu la tgk canner..beli yg packet kecik dlu,try tgk canner.ore pn sero rusing jgk,nyaknyo ko budok.lg kan kito ore tuo ni pn klu BAB kesat pon berair mato,apatah lg bby..ya allah cian nye..klu xjadi jgk tukar susu g mntk nsht doc la,mne tau ade jalan..cian la klu ank2 ni sakit.tmbh2 lau ank ni BAB xtentu.awish mmg BAB hari2,paling x die akan BAB 3 kali sehari,klu die BAB sekali sehari,ore rusing doh..byk kan bui dio mkn buah la zai..oh ye myra skang mnm susu ape yer? sabar la deh,try cr jalan dlu..cian sgt bdk tu..


kalau kwn2 nk kongsikan cerita ngan kwn sy ni, sila2 la jalan2 kat blog die...
http://lurvelycallalily.blogspot.com/

okla taraa~~

Wednesday, April 13, 2011

suatu pagi yg hening. . .

pada suatu pagi....
jam menunjukkan pukul 4pagi...

awish: bu,anyun...na nenen..

dengan mata yg terpejam ibu pn bgn wat kan susu tuk awish. mase tu dh tau awish ade kt sbelah tgh tggu ibu wat susu..then dh siap ibu hulur kan susu tuk awish.

awish: acih bu...

terus mata sy terbukak n wutttt!!! betul ke ape yg ibu dgr ni..ank ibu berterima kasih pd ibu..ya allah terharunye sy.wlupn die ank sekecil itu,die tau ape itu pemberian org..tq allah!



Anakku, belajar lah berterima kasih di atas pemberian dari orang.. maka orang itu tidak teragak2 utk buat pemberian itu buat kali kedua dan seterusnya..

Thursday, April 7, 2011

seje nk share

hehe inilah hasil yg sy beli ketika pergi ke pesta buku wiken lepas..taraaaaaa



hehe ini lah pebret sy skang..

-

-

-

-

-

-

-

-


ok ini masuk tajuk lain plak yer..hehe..boley lak cmtu..boley kan?? hehe..

bu,lalabiu

wut!!! betul ke ape yg ibu dgr ni..msti kamo2 sume xpaham kan kan..itu adalah singkatan pada I LOVE U dr my anak, DARWISY!! oh my gosh.die dh smakin bijak..xsangka..hmm terpikir2 jgk,dr mana datangnya ayat tu,die dgr dr mne yer? mgkin dr mulot ayah die..mgkin! sbb nye die jugak penah pggil sy dengan paggilan ayang ok! hmm sungguh xdisangka..budak2 zaman skang...macam2..
pulak tu pandai puji2 ibu lg skang u! malu i! hehe..yelaa dulu salu dgr pujian dr ayah nye jer,skang dh 2 org pemuji dlm rmh tu..hehe..bangga sangat sbb org yg tersayang puji.. op'ss lupe nk bgtau,bersebelahan dengan novel sy tu adalah buku2 my wiwish..hmm hari2 keje die cam ibu die la jgk..membaca n membaca..suke sgt..die dh pndai mcm2..dh kenal byk bnde,if die xtau,die akan segera tanye ibu die 'bu,apo ni??' hehe..bahasanye agak rojak,cmpur KL n kelantenss..haha.. hmm teringat lak 1 ayat ni yg penah awish ckp kt sy,
bu, cat atan fish.
juga dirojak kan BM N BI...awish2..tahu x maksudnye???
cat mkn fish..hehe..klakar kan..
okla smpai disini lah dlu yer,ade hal ckit ni..taraa~




Tuesday, April 5, 2011

novel oh novel

balik sat g nak p beli novel lagi..yipeeee!!!

malam tadi dah tanye my hubby 'boleh x nk beli novel lg..' hubby jwb 'beli le yang abg xkesah' dalam hati, yesss!! sblm ni tkot jgk nk beli novel sekerap mcm skang,tkot die mrh..tp upenye incik abg saya tidak menghalang minat saya..katanye asal kan xabaikan ank sudah lerr..saya baca novel pn time ank dh tdo..hmm klu nk baca time die hdp2 mmg xlah..makanye novel saya akan menjadi mangsa die laa..xnk amek risiko pd barang kesayangan saya..hehe ekceli novel adalah salah 1 barang kesayangan saya..ia mmg tersimpan eloh dlm bilik bacaan saya..xboleh org sentuh okey!
satu masa nnt saya akan beli satu almari tuk letak kan novel2 saya tu..hehe..angan2 jelah..mcm byk sgt novel saya tu..stakat 10 bujik xheran kan..org len berlambak2 xkecoh pn..hehe..wiken lepas cik abg ajak g bilion sbb katanye ade fair buku2 kat bwh tu..saya apalagi kan..cepat aje stuju walhal mase tu punye lah penat nk bejalan..tp saya gagahkn jgk..hehe..demi novel..sbb nye sy kua ngn cik abg,nnt die yg akan byr kan novel sy tu n sy boleh beli lebih dr 1..kikiki..bijak x?? harusss lah bijak...hmm setelah settle beli buku tuk my wiwish,cik abg sy pn ckp,'nah duit ni pegi beli novel n abg nk g msk lam ngn awish beli brg mandian' hehe..sgt la hepy,ekceli die saje nk suh sy beli n pilih sndiri novel tnpa gangguan die n awish..sbb die tau klu sy pilih novel mmg berejam la jwb nye..hehe..memahami pn suamiku ini..tq sayang!
i sayang u laju2..hehe..


okla,nampaknye hujan turun dgn lebat nye ptg ni..hmm damainyee...
ok tara~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...