Wednesday, December 8, 2010

Sayang mama!!..

tibe2 ingat kan mama yg nun jauh di kota bharu...knape yerk...dh 2hr xborak ngn mama kt phone,agaknye mama bz ngn persiapan weeding along kottt.. (sedapkan hati) slalu nye tiap2 mlm mama akan col sejak sy xbrape sehat ni lg la kerap die col bertanye kan khabar dan itu ini..sy pon agak tacing sehari dua ni sejak xdgr suare mama, ekceli sy ni sblm kawen ank mak..adalah sgt manja dgn mama sy,oleh kerna sy adalah ank pmpuan sulong dlm kuarga..so sy adalah dimewahkan oleh mama juge papa...

ekceli n3 ni adalah utk mengingat kan saya tentang ulangtahun kelahiran my mom pada 27/12/2010 .. hope sy xlupekan ia... en suami salu ckp sy ni terlebih manja ngan my mom, betul ker??? x laaa... en suami ckp sy ni dh ade suami n anak, so xpayah nk manja lebih2 ngn mama..boley ker cmtu?? hehe ekceli dia jelessss.. tp rase nye dia lg manja ngn my mom time balik kg.. u oll nk tau x 1 citer ni, time ni sy dlm labour room tgh bertarung nyawa melahirkan si cilik sy my wiwish. mama n en suami tgh tggu kt lua, en suami tgh tggu nurse pggil utk msk dlm tmpt brsalin tu. adela 1 makcik ni borak2 ngan mama n tanye.... : 'tgh tggu menantu bersalin ker'
wuttttt!!!???? sy dikatakan menantu mama! sgt tidak patut..langsung tidak patut.. sbb nye makcik tu boley buat spekulasi mcm tu adalah nmpk en suami ngn my mama sgt rapat n mesra mcm ibu n ank..ishk3......
ok slps sy siap bersalin sume,sy dimasukkan ke wad terlebih dahulu sblm check-out.. dlm wad tu ade mertua a.k.a mek di sbelah kanan n my mama di sbelah kiri.. tanya lah pula si ibu bersebelahan katil sy itu pd my mama... : 'menantu dpt ank lelaki ke pmpuan'.... wutttt!!!??? tamparan hebat lg! adoiii sy ni xlayak jd ank mama ker?? :( ....hukhukhuk... terus mama menjawab :' eh xdelah,ini yg menantunye, itu anak sy' .... kata mama sambil tgn tunjuk pd en suami jg sy.. hati berbunga riang tika itu... =)

adoiiii itu la die al-kisahnye... kelakar pon ada, tp xboley nafi mmg mama sy terlalu syg kan menantunye sorg itu..sbb nye bru ada 1, cube dh 2 3 nnt..hmm xdo do nk syg2 lg.. kikikiki


inilah dia my mama sayang!

3 comments:

Salmie Suhana said...

hahaha..suami kita ini patut rasa bertuah kerna diri mereka disayangi oleh mama kita sbb nyer mereka adalah menantu pertama..hahaha..ma ore kalu kelik kg rusim sgt takut menantu dia lapar..klu masak tuh 2-3 jenis lauk..gapo hok menantu dia suko wajib dia msakkn time lik kg..naik lemak tul dia..haha..miss my mom oso ;)

Cute MuM said...

me dah folow.. tq sudi folow..

r'Da said...

salmie: yar dats rite! meme naik lemak la dorg ni.mama pn samo la,tau jah nk kelik dio msti msk kan tuk suami kito,pastu tiap2 mlm sblm tdo msti buat kan tea o.. hmm ungtung la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...