Wednesday, December 29, 2010

congrats pada pasukan MALAYSIA !!!




Papepon hari ini adalah mood hepy!! coz esok dapat cuti umum... ayah jangan jeless yer sbb ibu pn dpt cuti yg xperlu di apply..hehe



taraa~~

Tuesday, December 28, 2010

Kemanakah destinasi malam TAHUN BARU nanti

hmm agak2 korg, mane yek tmpt yg best nk tgk munga2 api mlm new year tu nnti kat sekitar KL ni..tahun lepas tgk kat putrajaya,awish pn mse tu bru 4 5 bulan xsilap..so xdapat lepas ke KL sbb en suami xbenarkan anak jalan jauh2..huhu..so tunggu jelah mlm new year nnt ayah nk bawak kami berdua kemana..






- akan bersambung nnti..


Monday, December 27, 2010

Jalan TAR!!

Ini adalah picca semasa kami shopping kat jalan Tar.. huh!! penat!!


Ibu shopping kat dlm, ayah ditugaskan jaga awish..hehe..

wajah-wajah kesayangan saya

Ibu dan awish yg noty!

:
:
:
:
:
:

SEKIAN





Sunday, December 26, 2010

HEPY BUFDAY MAMA!!

ANgoh doakan mama diberikan kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki, dipanjang kan umo.. hepy2 sokmo melayan kerenah anak2 juge cucu yg noty sorang itu.. kami sume sayang mama smpai bile2.. adiah nye nnt angoh balik, angoh bagi deh.. muah3...........!!!

TIRU GAYA

Peniru gaya TERBAIK!!






santai hari minggu..

p/s: skang tiap hari minggu HARUSSS berjoging, ayah tengah kempis kan perot..kikiki..

taraa~~


Thursday, December 23, 2010

AYAH MASIH BERCUTI

Oleh kerna ayah masih bercuti dan mama lak dah balik kimpun,so ayah ditugaskan oleh saya tuk membawak my hero tu g kinik tuk checkup n amek ubat cacing skali..hehe..awish slalu xnoty klu pegi mne2 ngn ayah..die ngengade time ngn ibu jer..huhuhu..nsb la ayah agak rajin tuk bawak awish ke kinik hr ni..tanpa ditemani ibu..ayah haruss belajar berdikari menjaga anak tnpa ibu.. tadi ayah mcm xsanggup katanye nk jg awish kat umh tanpa ibu,tp setelah ibu wash die bersih2, bru lah die rela..haha.kejam x?! mmg kejam..org laki ni xleh bagi muke,kang bile slalu coti n tanak jaga ank,naik lemak la die nnt..xtau ssh pyh kite jaga ank..kikiki..ini klu laki den bc ni msti teprecer die naik nih..ekekekeke..sblm ni die bercoti, mama ade yg jaga kan awish..ni mama dah balik kg,so ayah lah amek alih..ibu xbagi ayah anta awish umah bb sitter hr ni..senin depan bru nk hantar..ayah hasruss jaga awish hr ni smpai ibu balik keje kang..RASAKAN!!! hahahha...

Oh yer semalam saya coti, oleh kerna mama n yg lain2 dah last day kat umah saya smalam..so saya amek kptsan utk coti sbb nk bwk dorg jalan2..hmm tau kami ke mana???? SOGO! huh my mom siap shopping hbag n mcm2 lg..adoiii ni mls nk bwk mama ni..sume2 die nk beli..murah katanya..dah nama SALE mmg la murah mama oii..pastu bwk lak p jalan TAR.. masjid india.. masjid jamek.. kesudahan nye mama saya bwk balik plastik bag berisi tudung sarung tu LEBIH DARI 10 OK! masya'allah... hadoii sampai kan saya pn terikot jgk..tp xdelah beli sampai 10.. saya lebih tertarik kpd kain pasang, tuk kenduri along nnt..ade lah 2 3 pasang.. tuk mlm akad nikah, berarak n sambut menantu.. so yg tu dah settle.. tinggal nk jahit jer..

itulah hari coti yg paling memenatkan.. sekian..picca nye akan saya share kemudian yer..saya nk settle kan keje ckit ni.. hehe..taraaa!!

p/s: sambung nnt....

Tuesday, December 21, 2010

SEDEH...

Nape yerk sedeh dipagi hari..op'ss masih pagi ker ni, ekceli dh kul 11.30..xde maknanye nk pagi lg..dah nak masuk tengahari..

sedeh sbb awish kat umah bukan setakat ditemani nenek n makcik2 n pakcik2...tp...juga ayah..uwaaaaaaaaaaaaaa...jelesss nye...ayah dh stat bercuti tuk habiskan cuti tahunan nye..smpai mggu depan ok! sgt2 jelesss...dorg boleh bergumbira kat umah bersama2..ibu??? ibu kene kerja oleh kerna cuti dh pon HABIS, ibu terpaksa lah gagah kan jugak diri ni utk dtg keje.. :(.... tp dlm sedeh tu ade gak yg best...nk tau ape??? sbb nye ayah akan hantarkan ibu dtg keje,xpayah ssh2 nk drive sensorg dtg keje mcm slalu..tpp juz mggu ni until mggu depan..tp okla ade driver kejap...

Oh yer, bila ayah dh stat cuti...nenek lak dh nk balik esok mlm..hmm lg sedeh..awish kene tggl ngan bbsitter dahla lepas ni..msti meragam xnk ngn bbsitter nye nnt sbb dh lame sgt nenek kat cni...hmmm..ibu lg la sedeh klu nenek dh balik,nnt blik keje nk kne masak sndiri..skang balik umah jer nasi dah terhidang,tggu makan jer..xpelah..mama pon ade tugas jgk yg perlu settle..adik2 nk sekolah..papa lak sensorg kat umah..nway thanks nenek sbb jagakan awish..

ini adalah nenek awish.. ibu adalah diketika itu baru habis pantang,agak bulat mukanye..hehe

taraa~

Monday, December 20, 2010

Aku mahu kamu

Novel ohh novel!!!

novel ke 2 yg sedang sy baca skang adalah...taraaa~~

hmm jalan citer nye best la, idok le bosan membacanye..lg baca lg ingin tahu kesudahannye..ade lg seinci tebalnye xsilap sy yg belom dihabiskan..akan cuba habis kan mlm ni.novel baru akan menyusul!!!

Anak ibu baik sbb xkaco ibu time ibu menela'ah novel ni..hehe..tq jgk pd my en hubby sbb xsekat ibu tuk teruskan bernovel lg buat kesekian kalinye..

taraa~~

Awish bawak nenek jenjalan..

Takde pape yg menarik, juz share kan picca2 bersantai bersama nenek awish jerk.. layannzzz









Anak ibu dh mcm2 kerenah skang..itula picca2 kami dihari minggu lepas..



p/s: moto diatas adalah adiah dari nenek awish, kemain suke dpt moto tu. bgn jer tido terus naik moto. nway thnks nenek...cayang nenek!!





Sunday, December 19, 2010

Hepy wiken!

camat pagi sumee....

Tahu hari ni hari ape kan...so adalah mud diketika ini adalah m.a.l.a.s .... sekian! ekekeke... isnin adalah hari malas sedunia, nk stat kete td pn ase mcm mls jer.. penat dan penat melayan wiken~ hadoiii sabtu dan ahad jadual is full..kehulu kehilir sudah nye smpai umah pd mlm hari adalah trus tumbang..ank???? dgn nenek nye ofcoz! hehehe... piccas nye akan sy upload dikemudian hari,sbb nye sgt mls nk meng'edit' picca lg diketika ini, titik..



p/s : jangan ikuti perangai saya~

Thursday, December 16, 2010

Riang ria

hehe ayat xley blah kan riang ria,mcm hari raya lak. ekceli my mama n adik2 dtg smalam n akan berada kat sini smpai 25/12 insya'allah. papa lak xleh dtg sbb nye xdapat cuti, cuti semuanya dibekukan..hmm rndu juge pd my papa..so hari ni dtg keje tp hati ade kat umah,ingat kat dorg kat umah tu tgh buat ape gaknya...
yang paling saya suke skang adalah tugas sy sbagai ibu awish telah bertukar pada nenek awish..hehe..awish dh xmrengek kat ibu lg skang sbb nenek kesayangannye ade..
* nenek awish yak..
* nenek nk andi..
* nenek nk aci..
* nenek na nenennn..
itula rengekan awish skang pd nenek nye, sampaikan tido pon ngan nenek,dh nanak tido ngan ayah n ibu..horayy! hehe..ibu leh la manja2 ngn ayah plak,slalu syik awish jerk yg manja ngn ayah..hihihi...

Tuesday, December 14, 2010

Be a gud wife

sememangnya sume isteri2 dalam dunia ni mahukan hidup yang sempurna disamping suami juge anak2 tercinta. begitu juga akan saya, mahu jadi seorang isteri yang boleh dibanggakan. tetiba pagi ni tacing menceritakan perihal rumahtangga,tapi tak salah kalau berkongsi cerita kan. hmm serasanye saya masih lagi ditahap mengasah diri supaya lebih peka terhadap rumah juge perabot2 rumah,sebab nya rumah saya masih lagi bersepah dan tidak sentiasa berkemas,walaupun en suami tidak merungut,tidak semestinye dia menyukai keadaan tersebut.so balik nanti harusss :~


* kemaskan toys awish yg bertabutan sekerap mungkin
* pastikan sinki kosong bersih tanpa pinggan n botol susu
* pastikan juga sume perabot TIDAK BERHABOK ok!
* pastikan kain baju dicuci 2hari skali
(slalunye ikot suke,tp yang pasti smggu skali)
*ingin jadi ibu yg terbaik untuk awish

episodnye akan bersambung lagi ok~
~BE A GUD WIFE~

Monday, December 13, 2010

CAK PUTA LOREK-LOREK

Hye u olls..mesti kwn2 yg berasal dr luar kelantan tak mengerti ape itu CAK PUTA LOREK2 kan. itu adalah 1 lagu dr kelantan..hehe..lagu zaman kanak2 dlo, bile kenang2 balik best lak dgr..ekceli lagu ni adalah pebret song my hero awish! klu kat umh suke ngat nyanyi lagu tu. kadang klu time nk marah die sbb sepah kan umah,bile die nyanyi lagu tu terus ilang rase nk marah.nk gelak adela sbb nye die siap buat gaya tgn nye lg. adoiii awish2...sape2 yg nk tgk tu jom lah dtg umh tgk aksi die..pasti xkering gusi..kikiki..

Sunday, December 12, 2010

...Monday Blues...

Ini hari adalah monday blues... knape???? sbb nye sgt malas utk dtg ke ofis, even hr ini dtg keje dgn memakai baju warna pelangi..hahaha..boley cmtu? ekceli ade sorg kwn sy tu salmie suhana pernah ckp yg hari isnin diwajibkan memakai baju yg agak menyerlah warnanye sbb nye utk menaik kan semangat dtg ke ofis..sy telah cube..tp smpai skang masih lg dlm mud monday bluess.. so nmpk nye sy tidak berjaya..natijahnye sy mmg sokrang yg pemalas ke ofis pd hari isnin, titik! kahkahkah~

Rendu ank rendu suami... hehe mcm xpenah jmpe.. dan skarang sy sedang cube menyibuk kan diri utk kelihatan bz juge menghilang kan mud monday bluess itu.. penat jugak buat2 bz ni..kikiki.. yg penting balik keje kang nk masak Asam Pedas Ikan Kembong tuk my hero berdua kat umh tu.

pic yg xde kene mengena..

hihihi..ekceli ssaje nk share ngn rakan2 blogger.. rutin harian my hero tiap2 mlm skang adalah mengaji quran yg diajar oleh ayah.. klu noty time mengaji ayah piak! hehe
smoga jd ank yg soleh..
taraa~

Thursday, December 9, 2010

Dalam Dilema

Haishhh xtau dh nk pikir....ekceli en suami kene attend kursus kat PD ujung minggu ni, sy xkesah sbenarnye die nk pegi..tp dlm xkesah tu sbnrnye ade jgk rse tkot sbb nnt kami akn berdua jer kt umh ngn my hero.. en suami lak mcm dilema nk pegi atau x sbb nye die xsmpai ht nk tinggal kan kami dua branak kt umh semasa ketiadaan die. ekceli dh lame en suami xpegi kursus, last thn lepas, itu pn my mama yg dtg teman kan..skang my mama xley dtg coz adik yg 2nd bongsu tu tgh berkhatam, keterpaksaan menjaga dia... hadoiii mcm mana ni sy nk ckp ngn en suami yg sy relakan dia pegi kusus tu... dia ssh hati tu...sy tau n sy teramat knl hati budi suami sy,dia sgt peka terhadap kami berdua. ape2 pn kptsn abg nnt sy ikut kan aje lah...

dua org ini adalah pengarang jantung saya!


Wednesday, December 8, 2010

Sayang mama!!..

tibe2 ingat kan mama yg nun jauh di kota bharu...knape yerk...dh 2hr xborak ngn mama kt phone,agaknye mama bz ngn persiapan weeding along kottt.. (sedapkan hati) slalu nye tiap2 mlm mama akan col sejak sy xbrape sehat ni lg la kerap die col bertanye kan khabar dan itu ini..sy pon agak tacing sehari dua ni sejak xdgr suare mama, ekceli sy ni sblm kawen ank mak..adalah sgt manja dgn mama sy,oleh kerna sy adalah ank pmpuan sulong dlm kuarga..so sy adalah dimewahkan oleh mama juge papa...

ekceli n3 ni adalah utk mengingat kan saya tentang ulangtahun kelahiran my mom pada 27/12/2010 .. hope sy xlupekan ia... en suami salu ckp sy ni terlebih manja ngan my mom, betul ker??? x laaa... en suami ckp sy ni dh ade suami n anak, so xpayah nk manja lebih2 ngn mama..boley ker cmtu?? hehe ekceli dia jelessss.. tp rase nye dia lg manja ngn my mom time balik kg.. u oll nk tau x 1 citer ni, time ni sy dlm labour room tgh bertarung nyawa melahirkan si cilik sy my wiwish. mama n en suami tgh tggu kt lua, en suami tgh tggu nurse pggil utk msk dlm tmpt brsalin tu. adela 1 makcik ni borak2 ngan mama n tanye.... : 'tgh tggu menantu bersalin ker'
wuttttt!!!???? sy dikatakan menantu mama! sgt tidak patut..langsung tidak patut.. sbb nye makcik tu boley buat spekulasi mcm tu adalah nmpk en suami ngn my mama sgt rapat n mesra mcm ibu n ank..ishk3......
ok slps sy siap bersalin sume,sy dimasukkan ke wad terlebih dahulu sblm check-out.. dlm wad tu ade mertua a.k.a mek di sbelah kanan n my mama di sbelah kiri.. tanya lah pula si ibu bersebelahan katil sy itu pd my mama... : 'menantu dpt ank lelaki ke pmpuan'.... wutttt!!!??? tamparan hebat lg! adoiii sy ni xlayak jd ank mama ker?? :( ....hukhukhuk... terus mama menjawab :' eh xdelah,ini yg menantunye, itu anak sy' .... kata mama sambil tgn tunjuk pd en suami jg sy.. hati berbunga riang tika itu... =)

adoiiii itu la die al-kisahnye... kelakar pon ada, tp xboley nafi mmg mama sy terlalu syg kan menantunye sorg itu..sbb nye bru ada 1, cube dh 2 3 nnt..hmm xdo do nk syg2 lg.. kikikiki


inilah dia my mama sayang!

Tuesday, December 7, 2010

MY HOBI !!!

Oh my gosh!!! sy sudah kembali bergiat aktif membaca dan mentelaah novel2 dr MPH??? Percayakah??? haha.. btw sejak dr sy mule2 tau peknenkan awish dlu,sy telah mule menggemari novel.. dan skarang sy sudah mula merasainye kembali... adakah itu salah satu morning sickness bb ke 2.. hope so!!! excited!!! if la... lalalalala..

ni nk citer ckit psl sy peknen n mule mnggemari novel, u know wut?! sy sanggup xtdo mlm semata2 nk hbs kn 1jilid novel tersebut,betapa penangan novel..smpai kan 1jam sblm sy dimasukkan kedalam labour room tu sy smpat hbs kan 1 novel... huh! mmg btol2 kaki novel lah mase tu..tp dh lepas bersalin tu,serta merta hobi sy tu dh xde, hilang..nothing.. xtau kemana...hihi..ajaibkan..itu la pulak penangan bby kpd sy iaitu 'cintakami' AlfeeShah Darwisy ....

sekian la al-kisahnye....

ini dia novel yg tgh sy baca skang...harap dpt hbs kan dlm mggu ni,sbb my hubby janji nk belikan novel bru lg..

...KAU MILIKKU...

masih tidak sehat :(

adoii dh nk masuk 2minggu berturut2 saya xsehat..tp minggu ni lebih ok dr minggu yg sbelum ni..
smalam ayah bawak kami mkn pizza kat cheras tmn conout tu.jauh kan?? hehe..ekceli sesaje jer nk releas kan tensen ibu ni. ayah kecian tgk ibu asyik xsehat jer,so die bwk la kami mkn pizza kt citu..okla,ibu pn xde rase pnt sgt smalam..sbb cian jgk kt my hero tu asyik duk umah jer time cuti,sskali tu kne la bwk die tgk keindahan alam jgk kn..hehe..okla taraa~

Thursday, December 2, 2010

Wednesday, December 1, 2010

petpet a.k.a wonderpet

pagi sume....
hari ni rase fresh ckit dr hari2 smalam,badan dh xpanas,batuk dh kurang,selsema pn dh jd pekat mean dh nk elok la tu kan..=) hope hr minggu nnt sehat sepenuhnye sbb ade agenda ckit pd hr mggu nnt wif my hubby juge bb...

ni la nk citer psl wonderpet rancangan pebret my wiwish, dh sminggu ayah nye carik cd tu kt serata KL,tp xjugak jmpe.1 KL ayah carik,tp xde org jual..hmm any suggestion x dr kwn2 sume ktner nk carik cd tu,kecian sgt ngn awish..hari2 bile balik umh msti tuntut..hmm ank ibu skang dh pndai menuntut..sbb nye sy slalu jnji ngn dia bile die mntk cd tu...
bila balik umh pd ptg hari.....

awish: bu, petpet..petpet..
(ibu pn bukak chanel CERIA)
ibu: ok ni....awish tgk kartun ni yer,kampung boy!
awish: nanak..nanak..
(awish ckp sambil menjerit2)
ibu: ok esok ibu beli yer? esok kite tgk yer syg...?
(awish senyum smbil angguk2 kpla)

adoiii sy dh pn janji ngn my hero,mcm mana ni..wlu ape pn die ttp nk cd tu..citer tu hanye ditayangkan pd pukul 2.30ptg setiap hari di TV9... bbsitter ckp die akan tgk citer tu wlupn die tgh tdo,die akan bgn...hmm minat sgt gaknye... lunch nnt ibu g alamanda yer syg,ibu try carik cd tu.sbb skang kt hall alamanda tu ade fair buku2 budak2...hrp2 adela cd tu..sy pn dh buntu dh,xtau nk carik ktner..search dlm tenet lak xde,hanye ade yg 6mnt..mne la awish nk tgk klu kejap2 jer..okla nk carik mud sat...

taraa~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...