Wednesday, July 28, 2010

Monday, July 26, 2010

B.E.N.C.I

aku benci kau seeeetannnnnnn!!!!!!

::Zo0 Negara::

wiken lps saya bersama small fmly saya ke z00..oleh kerna anakanda sgt suke lihat gejeh a.k.a gajah (didalam buku bacaan nye),so sy dgn ncik suami dengan rela hatinye membawa nye ke z00..die sgt seronok n teruja,nmpk jer gajah terus menjerit 'GAJAHHHHHHHHHH!!' sy dn ncik suami amat terkejut,dan kami saling perpandangan..dlm hati kami masing2 berkata 'betul ke ank aku nih' haishhhh...ape yg sy dpt adalah PENAT...meround 1 kwsn tu sampai xhengat.mcm2 haiwan kami tgk..sudahnye wiwish terbongkang kepenatan..saya????? 'sgt PENAT!!!' bile blk singgah mkn di kg baru,sy amat merindui mehoon sop nye.dn kami mkn dgn berseleranye kerna kepenatan dn kelaparan...

smpai jer umh dh lwt petang n get ready tuk mndengar rengekan dr awish...n mmg sah!!!! die merengek dr kul 9mlm smpai 1pg,die diam setelah sy dn ncik suami menyapukan myk ke betis die..dlm kdaan mata pejam kami berdua sapu myk,ncik suami amek betis belah kiri dn sy amek betis belah kanan..sapu smpai die nyenyak...sudahnye kami terlena dgn tgn memegang betis awish.. =)) itulah penangan klu dh bole jln... tp xpe,ibu dtg kje pg ni agak fresh la jgk..hehe..




inilah die sedikit sebanyak picca nye..yg slebihnye sy upload di FB .. yg kt atas ni adalah picca yg telah diedit oleh ncik suami,sedang berjinak2 dlm meng'edit' picca.. SELAMAT BERJAYA SAYANG !..

okla tuk hr ni,jika ade pape yg menarik lg t sy kongsikan yer.. ^_^

Tuesday, July 20, 2010

HEADACHE..

kenapa?????????

sbb nye byk mende nk pk...td bru jer trime berita psl my sister yg kat penang tu pitam dlm bilik air,so mama n papa terkejar2 la dr kelantan ke sane..aduhhhh..sy mahu pegi,tp keje n xleh cuti..hubby pon xdpt cuti keje byk..

ekceli dr mlm td sakit kepala sy ni menyerang,tp sy buat2 xsakit jer..sbb nye mls merisaukan baba nye,sbb t die gelabah klu sy sakit.so baik sy diam je...igt nk halfday jer hr ni,tp memandang kan bosan blk keje awl,baik sy stay kt cni jer..leh gosip2 n borak2..

ni lg 1,psl nk ngemas umh tuk raye..adoyaiii lg la penat klu mikir nye,lg sakit otak nih..ekceli bile sy tgk blog kakak intan sy punye entry tu,ase membuak2 lak nk meng'update' umh yg dh lame xdi'update'.... nk jgk ++lampu dinding ker cat umah ker....yelaaa bulan ramadhan dh nk dekat...lps ramadhan raya lak...nk jgk tahun ni buat OPEN HOS....kalau lahhhhh. =))
sy ni pemalas ekceli,byk keje umh disettle kan ncik suami sy...sbb die rajin berbanding sy ni..hehe..aci x??? tp skg sy dah rajin memasak, last day my hubby de ckp :

'ayg skg abg tgk dh terror masak kan'
'sumpah xcari lain!'

tq sangat~ dlm keadaan sakit kepala tu trus hilang..kikikiki...

cukup lah yer buat hr ini,sy dh penat otak penat badan dan penat segala bagai..
so sy berundur dlu yer..
tara~

Sunday, July 18, 2010

sesaje.........

ekceli xde buat ape hr ni, buhsan dan buhsan..keje nye ade...byk.......tp simtom M dh dtg, so xde buat ape sy update lah blog..penat dihari minggu xhbs lg sbnrnye....kesana kemari..ke pesta flora putrajaya lah pegi membeli belah barangan ank lah dn mcm2 lah.

hr sabtu ncik hubby mintak suruh buat kan KARI KEPALA IKAN....so atas permintaan nye yg jarang2 n kadang2 itu kuturutkan jua..sbb die jarang merengek mintak buatkan itu ini,hr tu je xtau knape,agaknye tringin sgt kot..sbb slalu die bedal je ape yg sy masak..so keputusannye agak sodappppp lah..*bole cmtu??* kuikuikui...yg penting ncik hubby puji,so kire okla tu kan....

adoiiii klu citer hal si kecik nih mmg penat la..die dh mule menapak skg,bgn je tdo nk bejalan..bgn je tdo nk bejalan..penat ibu tgk!!!!.... tp xpe lah.....ibu hepy sgt ngn kuarga kite...
syg my little man n hubby chubby~






ini ler keje awish klu duk umah,asyik nk gomol ibu jer..pantang org ddk die pon dtg la menciom2 pp ibunye...hadoiiiii

Thursday, July 15, 2010

MCM BAGUS JER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LUARAN NAMPAK BAIK N SOPAN JERKKK
DALAM HATI, BUSUK CAM BANGKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

menyampah jer..budget die bagus sgt...
yg si sorg lagi plak duk ikot jer kata si betina nih..helok ler tu!!

HUHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, July 13, 2010

^_^

wahhh dh smnggu rasenye xupdate!!!!!!

bz ker??????????????
hmm xde mood kot~ sejak 2 menjak ni penat ckit ngan my little man,sgt noty! hari2 ibu kene menjerit....

'awish!!!! jgn panjat sofa'

'awish!!! nenen elok2'

'awish!!! jgn bukak laci'

'awish!!! jgn lompat2 atas katil'

'awish!!! jgn masuk bilik air'

aduhhhhhhhhh sgt penat, lps menjerit sana sini, sy pon akan letak kepala kt bantal n then trus terlelap smpai pagi..bgn pagi bru igt yg sy ade ank.. BOLE CAMTU???....
dalam kepala, siapa yg buat susu tuk ank awl pagi td?? siapa yg tukar pampers ank awl pagi td??
siapa yg tukar baju ank awl pagi td??

jawapan nye...
' abg yg buat sume tu '

thanks cyg...
(sambil senyum2 buat muke malu)

Dan juge sbb itu lah sy tidak meng'update' blog, penat xde mood dan segala bagai.. last weekend ade la jgk pegi jalan2..

kemana???

hari jumaat malam ke RESTORAN SATAY UK, BANGI...
meraikan hari jadi ateh...

hari sabtu ke rumah kawan di IMPIAN PUTRA, BANGI....

hari ahad pegi tgk FIFA WORLD CUP kt kedai makan..
dari kul 1pg - 5.30pg
kesudahannye so sleepy!!!!!!!!!!!
bila so sleepy, dh tentu isnin sy tidak ke opis dengan alasan EL~~
*BOLE CAMTU???*

photo nye akan sy upload kemudian, oleh kerna baba tidak lg peng'emel' kan pd sy......

Monday, July 5, 2010

Rumah bersepah


kusyuk tgk tv lepas sepah kan umah~


nk tkr chanel..


suke nenen sambil jalan2..


xreti duk diam klu time nenen..


ibu tgh marah awish sbb xnk nenen ngn betul~


ni lah keje awish..



ini ler keje awish..sepah dan sepah kan umah..


hari2 ibu duk kemas benda same jer..aduiiii..bile org kemas,die akn sepah kan balik..~


PUTRAJAYA~

keje baba la ni,kemain suke awish org wat die cmtu...

pusing sampai penat

hepy!

Pemandangan dari jauh~







minggu lepas ke putrajaya..
sesaje posing2~
boring duk umah, nk jalan jauh my wiwish lak xberapa sehat..

GIGI

tanggal 04/07/2010

my wiwish dh kuar gg,sgt la cute bile die senyum,de nmpk 'geligis2' kt gusi die. tak lama lg penuh la tu gg nye.xsbr nk tggu gg nye kuar sume~ dr hr sabtu die syik meragam jer,igt kn ape la si wiwish ni, upenye nk kuar gg.aduhhh ibu punye la risau..mule xprasan pon,tp bile die amek tgn sy n geget,ttibe sy terkejut n trasa sakit,upenye gg ank ibu dh tumbuh.hehe..ank ibu nk bgtau xpndai,tu psl geget tgn ibu tu yer..huhu.. hm weekend lps sy ke putrajaya berposing disana,pic nye masih kt baba,tggu baba nk send punye la lmbt,nnt2 la sy upload yer..mls sbnrnye ni~

demam BOLA..
Sokong Argentina tp Argentina dh kecundang so sokong Germany lak! :P

lalang btol sy ni kan?! haha! begitulah lumrah hidup..huhu..mase tgk Argentina main mlm tu,kemain lg my ncik hubbyChubby sokong, sudently 4-0..terus bd mood,haha! baba2..... sy terus berkata kepada ncik hubbyChubby 'agaknye Argentina kalah sempena awish tumboh gg kot' huhu... kemain die mara..
hmm cukup ler stakat ni, penat..mlm td tdo xlena, awish syik meragam jer..so sy nk berBUENO seketika..cawcincawwww~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...